De 5 beste nageldrogers doorgelicht - TechGeek (2022)

Je nagels lakken is een tijdrovend klusje, maar je krijgt er mooi verzorgde vingers voor terug die voor een bepaalde tijd gekleurd zijn met een kleur of patroon naar keuze. De lange tijd voor het drogen van nagels is voor veel mensen een nadeel. Echter, deze tijd kan aanzienlijk verminderd worden door middel van een nageldroger. Niet alleen zullen nagels daardoor sneller drogen, ook worden je nagels minder gevoelig voor uitslag, vegen en vlekken, waardoor hard werk niet zomaar meer geruïneerd kan worden.

Hele kunstwerken kunnen veel sneller en preciezer worden aangebracht op je nagels en ook voor bedrijven, zoals nagelsalons, is de droger een grote uitkomst. Uit het aanbod van nageldrogers vragen wij ons af welke vijf modellen het beste zijn op zowel amateuristisch als professioneel gebied? En wat is de werking nageldrogers precies?

Hoe werken nageldrogers precies?


Veel nageldrogers maken gebruik van een lamp, waardoor de nagellak (of gelnagels) sneller droger en bacteriën worden gedood. Het drogen gaat een stuk sneller dan enkel het gebruik van lucht en ook kunstnagels, waaronder gelnagels, kunnen ermee behandeld worden. Normaal gesproken hebben deze kunstnagels namelijk een droogtijd van wel een half uur of meer. Er zijn veel verschillende soorten nageldrogers.

1. Draagbare nageldrogers


De eerste variant is vooral geschikt voor het gebruik thuis op amateuristische basis. Deze variant omvat luchtdrogers en zijn licht en gemakkelijk te vervoeren. De luchtdrogers werken vaak op batterijen en blazen koele lucht op de natte nagels om deze te drogen. Geleidelijk worden de nagels droog en de nagellak blijft goed zitten.

2. LED lamp nageldrogers


De tweede soort nageldrogers is geschikt voor zowel het gebruik thuis als op professioneel niveau. Dit zijn vaak de duurste modellen, maar werken efficiënt en ontlasten het milieu. De lampen gaan gemiddeld 50.000 uur mee, waardoor ze niet snel aan vervanging toe zijn. Ze worden vooral ingezet voor het drogen van gel nagellak, wat relatief dure nagellak is en waarvan niet alle kleuren beschikbaar zijn.

3. UV lamp nageldrogers


Tot slot is er de UV lamp beschikbaar, welke geschikt is voor professioneel gebruik en veel te vinden is in nagelsalons. Er zijn verschillende vermogens verkrijgbaar en de lampen maken gebruik van hete lucht of UV-stralen om nagels te laten drogen. Tevens zijn er enkele en dubbele UV drogers te verkrijgen, waarbij het verschil bestaat uit één of twee handen tegelijk drogen.

Voordelen van nageldrogers


Niet alleen zorgen nageldrogers voor een snellere droogtijd, maar ook de afwerking kan sneller en nauwkeuriger plaatsvinden, waardoor meerdere lagen kunnen worden aangebracht en patronen kunnen worden ontworpen. Dit maakt het niet alleen geschikt voor thuisgebruik, ook professionals kunnen meer efficiëntie behalen en meer afspraken inplannen. Tevens kunnen allerlei soorten nagellak (waaronder kunstnagels) behandeld worden met de drogers en vegen en vlekken worden voorkomen.

De top 5 nageldrogers voor amateurs en professionals


Nagellakken is leuk, maar tijdrovend, waardoor de nageldroger een grote uitkomst kan bieden. De volgende vijf modellen zijn het beste voor jou.

Vanilon – 86W LED/ UV voor gelnagels

Vanilon staat met zijn LED/UV nageldroger op de vijfde plaats en biedt het product aan voor een prijs tussen de 20 en 25 euro. De droger heeft een vermogen van 86 Watt en droogt nagels tot wel drie keer sneller. Daarnaast is het geschikt voor elk type gel nagellak. Het reflecterende ontwerp zorgt voor een gelijkmatige uitharding en het snoer is wel 2,5 meter lang, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Het kan zowel in een salon als thuis gebruikt worden.

De droger is tevens voorzien van infrarood sensoren, welke ervoor zorgen dat de droger automatisch aan- en uitgaat wanneer je hand of voet erin gestoken wordt. Hierdoor hoef je niet met natte nagels knoppen in te drukken en wordt het risico op beschadigingen verkleind. De nageldroger heeft ook een handige timer, welke ingesteld kan worden op diverse standen voor diverse soorten lak. Het apparaat heeft een witte kleur, weegt 400 gram en is CE gecertificeerd.

Voor- en nadelen


De voordelen van deze droger omvatten de het lange snoer, de automatische aan- en uitfunctie en dat het geschikt is voor iedere soort gel nagellak. Nadelen zijn de soms wat zwakke kwaliteit en dat gewone nagellak er niet voor geschikt is.

MEANAIL® Sphere - LED lamp - 48w - Gel nagellak

Op de Vanilon nageldroger volgt het model van MEANAIL®PARIS, welke een vergelijkbare prijs van ongeveer 30 euro heeft. Het apparaat heeft een sterkte van 48 Watt en geeft een dubbele golflengte door middel van de CCFL en LED technologie. Het kan hierdoor op elke soort gel nagellak toegepast worden. Ook worden hierbij tegen betaling vegan en cruelty-free nagellakjes aangeboden die je kunt gebruiken. De droger heeft een maximaal vermogen van 48 Watt en weegt slechts 657 gram.

Voor- en nadelen

Het strakke model, de vele lichtpunten en de sterke LED zorgen ervoor dat het uiterst geschikt is voor professioneel gebruik. Tevens kan je hand helemaal in het apparaat, waardoor al je nagels in één keer uitgehard kunnen worden. Ook is het apparaat niet duur voor zijn goede kwaliteit. Tot slot is er een timer met een scherm, waardoor de tijdsduur gemakkelijk ingesteld kan worden.

Nadelen van deze nageldroger zijn het korte snoer en dat de knopjes aan de achterkant zijn gevestigd, wat minder handig is voor het gebruik in een nagelsalon.

Confibel 48W Nageldroger - met UV Led Licht - Gel Nagellak Droger - Sun 5

Op de derde plaats staat de nageldroger van Confibel met een maximaal vermogen van 48 Watt en welke gebruik maakt van UV en LED om nagellak snel en efficiënt te drogen. Alleen gel lak wordt ondersteund door de lamp en dit blijft ook beter en langer zitten dan gewone nagellak. Zowel professionals als amateurs kunnen er gebruik van maken en het ontwerp is half afgesloten om je ogen en huid te beschermen tegen het UV-licht. Dit licht stimuleert echter wel wit licht en voorkomt schade aan je nagels.

De droger start en stopt op automatische wijze door de infrarood bewegingssensoren. Op het display kun je de timer zien en wat de resterende tijd is. Daarnaast is de onderkant van het apparaat te verwijderen, waardoor het ook eenvoudige gebruikt kan worden voor gelakte teennagels. Dit maakt ook het schoonmaken makkelijker. Overigens past je hele hand of voet onder het apparaat.

Voor- en nadelen


De voordelen zijn de handige timer, de combinatie van LED en UV en het feit dat iedere nagel evenveel licht krijgt. Daarentegen is het snoer aan de korte kant, wat de bewegingsvrijheid beperkt.

2. 80 Watt UV LED lamp nagels - Nagel - UV- LED lamp - wit - Nagellamp

Deze nageldroger van DANIQQI heeft een vermogen van 80 Watt en maakt eveneens gebruik van UV en LED verlichting. Voor ongeveer 30 euro kun je het apparaat in huis halen en genieten van een automatische werking en een timer die aan de bovenkant is in te stellen. Er zijn vier tijden beschikbaar, namelijk, 99, 60, 30 en 10 seconden. Met de nageldroger kun je snel een efficiënt allerlei soorten "nail art" maken en ook professionals kunnen het gebruiken. Het apparaat weeg slechts 465 gram en heeft een mooie uitstraling.

Voor- en nadelen


Nadelen van dit apparaat zijn de Engelse gebruiksaanwijzing en het enigszins korte snoer, waardoor het niet voor iedereen en iedere plek geschikt is. Echter, het mooie design, de duidelijke timer en de grootte zijn de voordelen. Hierdoor kan de nageldroger zelfs gebruikt worden voor het drogen van nagellak op twee handen tegelijk.

LifeGoods - LED Nageldroger voor Gelnagels

Op nummer één staat de nageldroger van LifeGoods, welke gebruik maakt van LED en UV verlichting en een maximaal vermogen van 54 Watt heeft. In slechts een half uur tot een uur zijn je (teen)nagels al droog, wat drie keer sneller is dan bij normale nagellak. Dankzij de dubbele golflengte wordt elke soort gel nagellak op de juiste manier gedroogd. Bewegingssensoren zorgen voor het automatisch starten en stoppen van het apparaat en er zijn diverse fijne opties, zoals een low-heat functie.

Ook zijn er vier timers beschikbaar van 15, 30, 60 en 99 seconden, die te zien zijn in het LCD display. Er is daarnaast een geheugen-functie om je persoonlijke instellingen in op te slaan. De onderkant van de nageldroger kan verwijderd worden, waardoor het ook makkelijk te gebruiken is voor je teennagels en eenvoudig gereinigd kan worden. Het half gesloten ontwerp beschermt je overigens tegen het UV-licht. De nageldroger kost rond de 30 euro.

Voor en nadelen
Het apparaat is eenvoudig te gebruiken, veilig en werkt uitermate snel. Echter, ook hierbij wordt het enigszins korte snoer ervaren als een nadeel

FAQs

Welke Nageldroger is de beste? ›

Beste Nageldroger - Sep. 2022
PlekProductnaamScore
01De Sera UV Lamp Gelnagels 168W10
02Score: 9.8
02Rostem® 120W LED Nageldroger Lamp9.8
03Score: 9.5
16 more rows

Wat is een goede lamp voor Gellak? ›

Eigenlijk is het minimum vermogen wat je lamp moet hebben, 36W. Hiermee kun je de meeste gellak wel uitharden, maar voor sommige heb je een hoger wattage nodig. Een lamp waar je alles mee kan, is een 48W lamp. Hoe hoger het wattage, hoe sneller de gellak meestal uithardt.

Welke Nageldroger is geschikt voor gewone nagellak? ›

Wie mooie nagels wil, heeft een UV nageldroger nodig. je kan het gebruiken voor zowel normale nagellak als gellak. Gellak is nagellak van salon kwaliteit en geeft een langdurig en mooi resultaat. Elke laag lak die je aanbrengt moet echter uitgehard worden onder een speciale lamp.

Hoe werkt een Nageldroger? ›

Een nageldroger is een klein apparaat dat wordt gebruikt om nagellak te drogen. Het verkort de droogtijd en maakt gebruik van LED- of UV-licht. Een goede nageldroger geeft in een paar minuten, soms zelfs seconden, een perfect resultaat. De meeste modellen hebben hier maximaal 120 seconden voor nodig.

Wat is beter een UV of LED lamp? ›

LED-lampen zijn duurder dan UV-nagellampen; ze hebben echter veel voordelen ten opzichte van UV-modellen: ze drogen je nagels sneller (tussen 10-90 seconden om elke laag polish te genezen, vergeleken met 1-3 minuten als je een UV-lamp gebruikt). LED-lampen zijn efficiënter.

Hoeveel watt goede Nagellamp? ›

Over het algemeen worden de 36 watt gel UV-lampen als de standaard beschouwd voor professionele nagelstylisten. Maar let op, dit betekent dat de gel UV-lamp is voorzien van 4 UV- buizen van 9 watt, oftewel in totaal 36 watt.

Wat is de beste LED lamp voor gelnagels? ›

Rostem® Professionele 120W LED Nageldroger Lamp

Als beginner is dit dus de beste optie. Je kunt de lamp op verschillende tijden afstellen of non – stop laten gaan. De lamp gaat vanzelf aan als je je hand er onder legt.

Kun je gewone nagellak drogen onder LED lamp? ›

Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.

Kan gewone nagellak ook onder UV lamp? ›

Nagellak heeft namelijk uren nodig, soms wel 24 uur, om volledig uit te harden. Als je daar een gel overheen gaat zetten, ongeacht welke, waarbij je het uitharden forceert onder de UV- of LED lamp dan is die gel uitgehard en de laklaag eronder nog bezig met het uithardingsproces, dus die is nog 'flexibel'.

Kan Essie nagellak onder UV lamp? ›

Misschien zat je er al even op te wachten, maar het is eindelijk zo ver: essie heeft zojuist de nieuwe Gel Couture collectie gelanceerd! Zoals de titel al doet vermoeden, heeft essie nu een gellak, maar dan één die niet met een LED- of UV-lamp uitgehard hoeft te worden en dus ook gewoon thuis gebruikt kan worden!

Hoe duur is een nageldroger? ›

Infrarood bewegingssensoren zetten de nageldroger automatisch aan en uit, dus je verpest nooit meer natte nagels aan knopjes!
...
Bekijk de LifeGoods 54W LED Nageldroger voor Gelnagels bij deze vertrouwde webshops:
Bol.com€16,81Bekijken
Amazon.nlniet op voorraadBekijken

Waarom blijft Pink Gellac niet zitten? ›

Wanneer het oppervlak van de nagel beschadigd is, kan Pink Gellac minder goed hechten. Het is belangrijk om zwakke nagels goed te blijven verzorgen. Want zeker bij dunne nagels kan de manicure sneller chippen.

Is Gellak slecht voor je gezondheid? ›

Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.

Is UV lamp voor nagels gevaarlijk? ›

Toen gelnagels, waarbij UV-lampen veel gebruikt worden, voor het eerst gelanceerd werden, stelde de medische wereld al vragen over het gevaar van deze straling. Nu is bevestigd dat de lampjes wel degelijk gevaarlijk kunnen zijn. Daarnaast dragen de lampen bij aan de veroudering van de huid van de handen.

Hoe weet ik of ik een UV of LED lamp heb? ›

Een UV-lamp heeft gemiddeld 2 minuten nodig om de gel goed uit te harden. De UV-lampen beschikken over compacte fluorescentielampen, terwijl LED-lampen het licht uitstralen via Light Emitting Diodes. LED-lampen stralen hierdoor smallere UV-golflengten uit die specifieke foto-initiatoren in de gel raken.

Kan Pink Gellac onder andere lamp? ›

Pink Gellac kan je onder vrijwel alle lampen uitharden. Houd er wel rekening mee dat de lamp aan bepaalde voorwaarden dient te voldoen voor een optimaal resultaat van het uitharden van de gellak. UV lamp; Wij raden voor een UV lamp een minimale wattage van 36 watt aan.

Kan LED gel onder UV lamp? ›

Ledlampen met CCFL kunnen zowel ledgels als uv-gels uitharden. Ledlampen zonder CCFL kunnen dus niet alle uv-gels uitharden, vraag daarom altijd aan je leverancier van uv-gel en gellak of het mogelijk is de gel uit te harden met een ledlamp.

Hoe lang moeten je nagels onder een UV lamp? ›

Breng de kleur Gellak direct aan en droog deze met met UV Lamp gedurende 2 minuten, LED Lamp gedurende 60 seconden. Als de laag droog is dan plaatst u de 2e laag. Deze droogt u opnieuw met uw UV Lamp of LED Lamp.

Hoe goed is Pink Gellac? ›

Verder blijf ik gewoon fan van Pink Gellac. De kleuren zijn prachtig, het werkt makkelijk en snel én blijft lekker lang zitten wat je ook doet en hoe vaak je ook in het water gaat met je handen. Misschien ben je benieuwd hoe mijn eigen nagels eruit zien na twee weken Pink Gellak op mijn nagels gedragen te hebben.

Wat voor UV-lamp heb ik nodig? ›

Om te bepalen welk wattage de UV lamp voor de vijver moet zijn, moet een kleine rekensom uitgevoerd worden. Bepaal het aantal liters inhoud van uw vijver. Per 1.000 liter vijverwater heeft u gemiddeld 3 Watt UV nodig. Als u een vijver heeft met alleen koi, kunt u volstaan met 2 Watt per 1.000 liter.

Hoe vaak BIAB opvullen? ›

De BIAB-nagels blijven 3 tot 4 weken zitten. Je kunt de behandeling blijven herhalen, zo vaak je wilt. Let op: het moet wel, net als gellak, professioneel eraf gehaald worden in een salon.

Hoe weet je of je nagels droog zijn? ›

Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.

Kun je over topcoat heen lakken? ›

Je kan het zo laten, maar het is natuurlijk veel leuker om er een kleurtje overheen te lakken. Eigenlijk kun je nu gewoon je nagels lakken zoals je dat normaal zou doen. Door de snel drogende topcoat is je nagellak in no time droog en kun je zo weer verder met alles wat je nog moet doen!

Hoelang nagellak drogen tussen lagen? ›

Geef je nagellak drie minuten de tijd om uit te harden en je kunt je handen weer normaal gebruiken. Maak je nagels vetvrijSchone, vetvrije nagels zorgen er niet alleen voor dat je nagellak langer blijft zitten, maar ook dat de lak sneller droogt. Je kunt dit doen met een facewash voor een gecombineerde tot vette huid.

Wat is beter Shellac of Gellak? ›

Gellak bestaat ​meestal volledig uit gel. Hierdoor blijft het vaak meer dan 3 weken mooi, terwijl Shellac ​het vaak 2 à 3 weken volhoudt. ​Shellac beschadigt minder snel dan normale nagellak vanwege de gel, maar ​gellak is nóg ​robuuster ​omdat het vaak volledig uit gel bestaat.

Wat is de beste top coat? ›

De beste topcoat
 • ESSIE – TOP COAT NAGELLAK. Deze topcoat zorgt ervoor dat je nagellak tot wel 2 weken blijft zitten en zorgt voor een hele mooie glans. ...
 • CHANEL – LE GEL COAT. Deze topcoat zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten en een hele mooie glans heeft. ...
 • DIOR – GEL COAT. ...
 • SALLY HANSSEN – INSTA – DRI TOPCOAT.
8 Dec 2020

Kan Sally Hansen onder UV-lamp? ›

Maar hoe werkt dat dan? Want door het UV-licht ontstaat er een chemische reactie waardoor de lak hard wordt en lang blijft zitten, zonder lamp gaat dat dus niet werken. De gel top coat maakt gebruik van het daglicht in plaats van het UV-licht. Handig, want zo heb je die vervelende lamp niet meer nodig.

Kun je bruin worden van een UV-lamp? ›

Ultraviolet licht wordt gebruikt voor bijvoorbeeld bruinen. Van infrarood licht wordt u niet bruin.

Is gel nagellak beter dan gewone nagellak? ›

Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.

Hoe krijg je Gellak er zelf af? ›

Zo ga je te werk:
 1. Vijl de bovenste laag van de gellak. Hierdoor kan de aceton in de gellak doordringen.
 2. Doe aceton op je watjes en wikkel die om je nagels.
 3. Wikkel aluminiumfolie om de watjes. Laat dit voor ongeveer 15 minuten zitten. ...
 4. Vervolgens kun je de gellak gemakkelijk verwijderen met een gellak removal tool.

Is Essie nagellak schadelijk? ›

Dit betekent dat het geen stoffen bevat die in de gebruikelijke nagellakken voorkomen, zoals tolueen, formaldehyde of xyleen. Als je een nagellak zoekt die snel droogt en door zijn veganistische ingrediënten niet schadelijk is voor je gezondheid, is dit nagellakje misschien de juiste voor jou.

Hoe goed is Essie nagellak? ›

Essie nagellak is van zeer goede kwaliteit en blijft tot wel 5 dagen prima zitten. Sinds kort heeft Essie ook een Essie Nagellak Gel op de markt gebracht: Essie Gel Couture Nagellak. Dit is een normale Essie Gel nagellak waar je geen UV-lamp bij nodig hebt, maar die tot 2 weken perfect blijft zitten!

Waarom droogt mijn nagellak niet? ›

Nagellak kan ook uitdrogen of stroperig worden door de zon.

Lak nooit je nagels als je buiten in de zon zit, door de warmte verdampt het oplosmiddel te snel, zowel op je nagels als in het flesje. Je lak wordt dan dik of stroperig. Je nagellak droogt niet op je nagels en je kan je flesje nagellak weggooien.

Hoe vaak mag je je nagels lakken? ›

Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.

Hoeveel lagen nagellak aanbrengen? ›

Drie laagjes maximum

Maar let wel, want wanneer je dikke lagen nagellak aanbreng op de oude laag zal de nagellak veel sneller gaan afbladderen en zal het heel lang moeten drogen. Breng daarom drie dunne laagjes aan (met droogtijd er tussenin).

Hoe lak ik mijn nagels op een goede manier? ›

Let er op dat de lak niet tot tegen de nagelriemen komt, maar laat een randje van een halve millimeter vrij. Strijk het borsteltje uit in het midden en lak nadien langs links en rechts. Breng de nagellak steeds in dunne lagen aan. Vervolg met alle nagels een tweede kleurlaag te geven en laat gedurende 1 minuut drogen.

Hoe werkt gel nagellak zonder lamp? ›

Hoe werkt gel nagellak zonder lamp

Gel nagellak die droogt zonder lamp werkt door middel van de nanotechnologie. De verbinding van foto- initiatoren en oligameren zorgt ervoor dat de lak aan de lucht droogt.

Hoe lang doe je met Gellak? ›

Je kunt gellak zien als een gewone nagellak, die op dezelfde manier wordt aangebracht als normale nagellak, maar die wel wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Het voordeel hiervan is dat de lak niet na enkele dagen al begint af te bladderen, maar 2 tot wel 3 weken mooi blijft zitten.

Hoe lang wachten tussen 2 lagen nagellak? ›

Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.

Hoe vaak moet je Nagelverharder gebruiken? ›

Als de sterkte van de natuurlijke nagel is verkregen, kan een nagelverharder gebruikt worden als onderhoud door 1x in de week een laagje aan te brengen.

Waarom topcoat nagellak? ›

Een topcoat beschermt je nagellak tegen chippen en kan zorgen voor een mooie glans of een tof mat effect. WIST JE DAT: Een topcoat kan ook bijdragen aan de droogtijd van je nagellak: sommige topcoats harden snel uit en zorgen ervoor dat je snel weer aan de slag kan met je handen.

Wat is een goede lamp voor Gellak? ›

Eigenlijk is het minimum vermogen wat je lamp moet hebben, 36W. Hiermee kun je de meeste gellak wel uitharden, maar voor sommige heb je een hoger wattage nodig. Een lamp waar je alles mee kan, is een 48W lamp. Hoe hoger het wattage, hoe sneller de gellak meestal uithardt.

Waarom laat Gellak zo snel los? ›

De gellak laat los als de nagels te vet zijn. Ontvet de nagels dus voordat je begint met het aanbrengen van de eerste laagjes. Je ontvet de nagels met behulp van een celstofdepper en nail prep. Mocht je tussendoor iets eten of drinken, ontvet de nagels dan opnieuw.

Hoeveel lagen topcoat Gellak? ›

Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).

Welke Nagel lamp is goed? ›

De top 5 beste UV /LED lampen:
 • Dual LED-lamp, 48W, met USB van Easynails. ...
 • Rostem® Professionele 120W LED Nageldroger Lamp. ...
 • De Sera UV Lamp Gelnagels 168W – LED Lamp Nagels – Gellak Lamp. ...
 • Allures UV Lamp Nageldroger voor elke Gellak – Timer – 42 LED – 168 Watt. ...
 • Vivid Green UV lamp gelnagels.
19 Jan 2020

Kun je gewone nagellak drogen onder LED lamp? ›

Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.

Hoeveel watt moet mijn UV lamp zijn? ›

Per 1.000 liter vijverwater heeft u gemiddeld 3 Watt UV nodig. Als u een vijver heeft met alleen koi, kunt u volstaan met 2 Watt per 1.000 liter.

Kan Pink Gellac onder andere lamp? ›

Pink Gellac kan je onder vrijwel alle lampen uitharden. Houd er wel rekening mee dat de lamp aan bepaalde voorwaarden dient te voldoen voor een optimaal resultaat van het uitharden van de gellak. UV lamp; Wij raden voor een UV lamp een minimale wattage van 36 watt aan.

Waarom wordt mijn Gellak dof? ›

Het kan zijn dat uw lamp aan de binnenkant beschadigd is door natte lak. Schoonmaken van de lamp kan een oplossing zijn. 3. Een andere oplossing kan zijn door de hadn of voet goed in de lamp te houden.

Hoe weet je of je nagels droog zijn? ›

Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.

Kun je over topcoat heen lakken? ›

Je kan het zo laten, maar het is natuurlijk veel leuker om er een kleurtje overheen te lakken. Eigenlijk kun je nu gewoon je nagels lakken zoals je dat normaal zou doen. Door de snel drogende topcoat is je nagellak in no time droog en kun je zo weer verder met alles wat je nog moet doen!

Hoelang nagellak drogen tussen lagen? ›

Geef je nagellak drie minuten de tijd om uit te harden en je kunt je handen weer normaal gebruiken. Maak je nagels vetvrijSchone, vetvrije nagels zorgen er niet alleen voor dat je nagellak langer blijft zitten, maar ook dat de lak sneller droogt. Je kunt dit doen met een facewash voor een gecombineerde tot vette huid.

Hoe lang wachten tussen 2 lagen nagellak? ›

Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.

Kan gel nagellak drogen zonder lamp? ›

Zonder lamp is de gellak minder lang mooi. De gellak die droogt met een lamp is steviger! Als je art op de nagel aan wilt brengen is het een nadeel als gellak zonder lamp sneller droogt en daarom is de gellak die onder de lamp droogt voor art een betere optie. Je hebt dan langer de tijd.

Hoeveel lagen nagellak? ›

Drie laagjes maximum

Maar let wel, want wanneer je dikke lagen nagellak aanbreng op de oude laag zal de nagellak veel sneller gaan afbladderen en zal het heel lang moeten drogen. Breng daarom drie dunne laagjes aan (met droogtijd er tussenin).

Is de nagellak van de HEMA goed? ›

Toch ben ik blij verrast door de HEMA Long Lasting Nailpolish! De lakken werken heel erg prettig en hebben een goede dekking die vaak al met één laagje dekt. Ook is de droogtijd snel – maar de uithard tijd een halve dag – en ziet de lak er gewoon heel erg mooi uit.

Hoe vaak mag je je nagels lakken? ›

Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.

Wat is de beste top coat? ›

De beste topcoat
 • ESSIE – TOP COAT NAGELLAK. Deze topcoat zorgt ervoor dat je nagellak tot wel 2 weken blijft zitten en zorgt voor een hele mooie glans. ...
 • CHANEL – LE GEL COAT. Deze topcoat zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten en een hele mooie glans heeft. ...
 • DIOR – GEL COAT. ...
 • SALLY HANSSEN – INSTA – DRI TOPCOAT.
8 Dec 2020

Top Articles

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 12/09/2022

Views: 6305

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.