Rorschach-test: Vad testet sÀger om din personlighet (2023)

📖 InnehĂ„ll:

 • 🧠 Vad Ă€r Rorschach-testet?
 • đŸ“± Rorschach Inkblot Test Online
 • đŸ€Ż Rorschach-testets historia
 • 🧐 Rorschach Inkblot Test Scoring
 • 😎 Rorschach tolkningsguide

Se pÄ de hÀr blÀckprickorna och sÀg vad du ser! Det Àr nÄgot som en psykolog kanske sÀger till dig nÀr han visar dig en bild av det ökÀnda Rorschach-testet.

Ta reda pÄ vad Rorschach-testet Àr, vad det anvÀnds till, hur det fungerar och - viktigast av allt - hur du kan anvÀnda det för att förstÄ dig sjÀlv bÀttre. Dessa och mÄnga fler frÄgor besvaras idag i den hÀr artikeln.

Vad Àr Rorschach-testet?

Rorschach-testet Àr ett psykologiskt personlighetstest som skapades av den schweiziske psykoanalytikern Hermann Rorschach 1921. Testet innehÄller en mÀngd olika abstrakta och symmetriska blÀckprickar.

Rorschach-test uttal

Det vanligaste sÀttet att uttala Rorschach pÄ engelska Àr som roar och shack. Eftersom Hermann Rorschach var schweizare skulle det egentliga uttalet vara tyskt - alltsÄ ganska likt det engelska, men med det typiska tyska ch i slutet, vilket lÄter mer som ett djupt vÀsande ljud.

Vad Àr syftet med Rorschach-testet?

Syftet med Rorschach-testet Àr att undersöka en persons personlighet och kÀnslomÀssiga funktionssÀtt genom att utsÀtta dem för olika symmetriska blÀckprickar. Testpersonen mÄste sedan sÀga vad de ser i dessa blÀckplomber. Vissa kan se mÀnskliga ansikten, kroppsdelar, varelser, livlösa föremÄl eller till och med saker som bara syns i science fiction-filmer, som t.ex. flygande tefat. Det finns inget rÀtt eller fel i Rorschach-testet.

UtifrÄn förklaringarna av vad testpersonen ser drar psykologen slutsatser om deras personlighetsaspekter. Testet har visat sig vara sÀrskilt anvÀndbart för personer som Àr ovilliga att beskriva sin tankeprocess (öppet). PÄ sÄ sÀtt kan underliggande tankestörningar lÀtt upptÀckas.

Hur fungerar Rorschach-testet?

Rorschach-testet fungerar pÄ följande sÀtt: Psykologen visar testpersonen specifika symmetriska bilder som liknar konstnÀrliga blÀckprickar - dÀrav det andra namnet, blÀckpricktestet. MÀnniskor ser alla möjliga saker i dessa blÀckprickar. Beroende pÄ vad testpersonen ser kan psykologen bedöma vad det kan betyda för personens personlighet och kÀnslomÀssiga tillstÄnd. Eftersom det inte finns nÄgot rÀtt eller fel i Rorschach-testet Àr möjligheterna till vad som kan ses nÀstan obegrÀnsade.

Rorschach Inkblot Test Online

Om du vill göra Rorschach-testet har du tur, för vi har tvÄ till dig.! Det enklaste sÀttet att göra Rorschach-testet online gratis Àr att följa den hÀr lÀnken.: Rorschach-test: Vem Àr jag?

Resultaten kan variera drastiskt beroende pÄ vad du ser.!

(Video) The power of introverts | Susan Cain

Men vi har ett annat gratis Rorschach-test som kommer att belysa dina mörkaste hemligheter. VÄgar du göra testet och ta reda pÄ vad ingen annan vet om dig? Kolla dÄ in det hÀr frÄgetecknet: Rorschach-test: Vad Àr din mörkaste hemlighet?

Rorschach-testets historia

<Redan Leonardo da Vinci och Botticelli hade idĂ©er om att tolka “tvetydiga mönster” för att bedöma en individs personlighet.** Det har ocksĂ„ gjorts experiment med blĂ€ckprickar som ett kreativitetstest, men Rorschach var den förste som kom pĂ„ idĂ©n att anvĂ€nda dem som ett sĂ€tt att mĂ€ta en testpersons personlighet och kĂ€nslomĂ€ssiga funktion.

Vissa sÀger att Rorschachs anvÀndning av blÀckplomber sannolikt har inspirerats av den tyske lÀkaren Justinus Kerners dikter som inspirerades av oavsiktliga blÀckplomber.

1921 publicerade Rorschach sin bok Psychodiagnostik, som lÄg till grund för blÀckprickprovet. Den innehöll endast tio blÀckprickar som Rorschach sjÀlv ritade, trots att han skapade hundratals av dem. Trots att han var en vÀl ansedd psykolog vÀckte hans bok liten eller ingen uppmÀrksamhet nÀr den först kom ut. Sorgligt nog dog Rorschach Äret efter att Psychodiagnostik slÀpptes.

Flera Är senare fick Rorschach-testet större genomslagskraft och blev ett av de mest inflytelserika psykologiska testerna genom tiderna.

Rorschach Inkblot Test Scoring

Det finns olika saker som psykologer letar efter nÀr de analyserar en testpersons svar pÄ blÀckprickorna. Det handlar inte bara om innehÄllet utan ocksÄ om var och vilka faktorer som Àr avgörande.

1. InnehÄll

Med innehÄll menas vilken typ av saker som testpersonen ser i blÀckplomberna. Det finns ganska vanliga svar, men ocksÄ en del unika svar. Ju fler atypiska saker de ser i blÀckplÀttarna, desto mer sannolikt Àr det att de har en störd tankeprocess.

De vanligaste sakerna Àr mÀnniskofigurer och mÀnniskodetaljer, djurfigurer och djurdetaljer, sexuellt innehÄll och naturföremÄl.

2. Plats

Även lĂ€get spelar en viktig roll. Vilken del av bilden fokuserade personen mest pĂ„? Vilka detaljer uppmĂ€rksammade de mest? Fokuserade deras svar pĂ„ hela blĂ€ckprickan eller bara pĂ„ delar av den?

3. BestÀmmande faktorer

BestÀmningsfaktorerna Àr den mest komplicerade delen av poÀngsÀttningen av Rorschach-testet. I den hÀr delen mÄste psykologen ta hÀnsyn till orsakerna till varför en person ser vissa saker. Dessa bestÀmningsfaktorer kan vara fÀrg, form, reflektioner eller skuggning.

4. Andra faktorer

Andra faktorer kan ocksÄ vara hur testpersonen sÄg pÄ bilden. Lutade de pÄ huvudet eller kisade de med ögonen? Hur interagerade de med blÀckprickan? Hur snabbt reagerade de? Gav de sitt bÀsta? Hade de svÄrt att se nÄgot eller tvekade de att svara?

Rorschach-tolkningsguide

Tolkningen av ett Rorschach-test Àr en mycket komplicerad sak att göra. Du fÄr de mest exakta resultaten av en psykolog pÄ grund av deras stora kunskap och erfarenhet.

Men för att förstÄ dig sjÀlv bÀttre Àr det ocksÄ möjligt att tolka den pÄ egen hand med lite hjÀlp. Ta bara anteckningar nÀr du tittar pÄ ett av vÄra Rorschach-test för varje enskild bild.:

 • Rorschach-test: Vem Ă€r jag?
 • Rorschach-test: Vad Ă€r din mörkaste hemlighet?

I slutÀndan har du en lista över vad du sÄg. NÀr du har gjort testet kan du kolla in punkterna nedan och fÄ ett resultat för varje enskild bild och inte bara för hela testet. Det Àr mer exakt pÄ det sÀttet i alla fall. Svara pÄ alla blÀckplÀttar som om du talade med nÄgon annan.

1. NÄgot allmÀnt om svaren

Oftast handlar det inte om vad man ser utan mer om konnotationerna till det man ser. Om du nÀmner negativa saker kan det tyda pÄ olösta problem, frustration, aggression, Ängest osv. Positiva svar kan i allmÀnhet betyda motsatsen. Men det Àr inte alltid sÄ enkelt som det Àr. Ibland kan de ocksÄ tyda pÄ narcissistiska personligheter eller sjÀlvöverskattning.

Anta till exempel att en blÀckplÀtt kan tolkas som en kvinnlig figur. I sÄ fall kan figuren tolkas som kvinnor i allmÀnhet, det kön som personen kÀnner sig attraherad av eller testpersonens mamma. Om testpersonen nu uppger att han/hon ser en hÀxa eller en arg kvinna kan han/hon ha olösta problem med kvinnor eller sin mamma.

Notera vad du sÄg och granska dina svar med hjÀlp av följande lista.

Vanliga positiva svar

 • Blommor
 • FjĂ€rilar
 • Dansande
 • Lovprisning av livet
 • Barnets ansikte
 • Kvinnliga figurer

Vanliga negativa svar

 • Vapen
 • HĂ€xor
 • Demoner
 • Fladdermöss
 • SlagsmĂ„l eller konflikt
 • Blod
 • Död
 • Monsters
 • Explosioner

Men det Àr inte alltid sÄ enkelt. Om en person till exempel gillar fladdermöss kan en fladdermus vara ett neutralt eller till och med positivt svar. Dessutom beror det ofta pÄ hur en person tolkar nÄgot. Om testpersonen ser tvÄ djur som interagerar med varandra kan de sÀga att djuren strider eller spelar; det förstnÀmnda skulle vara nÄgot negativt, det sistnÀmnda nÄgot positivt.

Om testpersonen sĂ€ger mer negativa Ă€n positiva saker tenderar de att bli frustrerade, aggressiva och eventuellt vĂ„ldsamma. Å andra sidan kan ett mycket stort antal positiva saker tyda pĂ„ en blyg och undergiven personlighet.

2. Sexuella reaktioner

Det Àr möjligt att se nÄgot sexuellt i nÀstan varje blÀckprick. Och eftersom mÄnga psykologer, Freud inkluderad, anser att sexuella kÀnslor Àr allestÀdes nÀrvarande, Àr de inte ovanliga som svar. Men det Àr inte bara vad man sÀger utan ocksÄ hur man sÀger det. Vissa tenderar till och med att sÀga nÄgot annat, bara för att inte överdriva med sina sexuella svar. SÀrskilt i situationer med en frÀmling, som en psykolog, kan mÀnniskor sÀga nÄgot annat Àven om de flesta ser nÄgot sexuellt.

Om du till exempel ser kvinnliga könsorgan och sÀger att du ser en fjÀril Àr det en ganska positiv reaktion. FjÀrilar sÀgs vara vackra och nÀstan alla Àr förtjusta i dem. Om man sÀger att man ser en mal eller en fladdermus Àr det ganska negativt. Ett negativt svar pÄ potentiella sexuella motiv kan tyda pÄ sexuell frustration och/eller problem med det kön du attraheras av.

Attention: Vissa psykologer tror att om det finns ett överskott av sexuella reaktioner kan det vara en indikation pÄ schizofreni.

3. Spegelbildsresponser

Eftersom alla bilder Àr vÀnd över en central axel Àr de symmetriska. För vissa mÀnniskor kan det dÀrför vara frestande att vrida dem nittio grader för att tolka dem som nÄgot som reflekteras i vatten. Vissa kan se drivande moln, som ocksÄ kan ses som en spegelbildsreaktion.

SÄdana svar kan tyda pÄ sjÀlvreflekterande och eftertÀnksamma personligheter. Men de kan ocksÄ tyda pÄ en narcissistisk personlighet som överskattar sitt eget vÀrde.

4. Hela svaren

SÀrskilt nÀr det gÀller mycket komplexa blÀckprickar kan ett försök att sÀtta olika delar av bilden i ett sammanhang tyda pÄ intelligens, abstrakt tÀnkande och stora ambitioner. De flesta som gör detta har ledaregenskaper och drar sig inte för att lösa större problem.

5. Svar pÄ frÄgor om livsmedel

Att se mat i blÀckplomberna kan tyda pÄ ett missbruksproblem eller att testpersonen Àr beroendebenÀgen.

6. Svar frÄn avdelningarna

Att dela upp en komplex blÀckplÀtt i underregioner Àr ett uttryck för sunt förnuft.

FrÄgesport:Kan du överleva Halloween-hotellet med hemskheter?Den hÀr Halloween har vi förberett nÄgot speciellt för dig. Kan du överleva Halloween-hotellet med hemskheter?Starta frÄgesport

7. Detaljerade svar

Att vara uppmÀrksam pÄ smÄ detaljer kan tyda pÄ impulsivitet, Ängest, vakenhet och/eller tvÄngstÀnkande. Men ibland kan det ocksÄ tyda pÄ en fascination för det vardagliga och i vissa fall Àven pÄ paranoia.

8. Rörelseresponser

Att se rörelse (som att nÄgot gÄr, dansar, simmar etc.) i de orörliga blÀckplumparna kan tyda pÄ mycket fantasi, kreativitet och moget tÀnkande.

9. FĂ€rgsvar

Vissa blÀckprickar innehÄller fÀrg. Beroende pÄ i vilken ordning du svarar pÄ dem kan de ha olika betydelser.:

 • Om du först ser formen pĂ„ en blĂ€ckplĂ€tt och sedan tar upp dess fĂ€rg Ă€r det bra. Det betyder att ditt rationella tĂ€nkande dominerar dina kĂ€nslor.
 • Om du först ser fĂ€rgen och sedan den allmĂ€nna formen pĂ„ blĂ€ckplumpen (eller om du ignorerar formen överhuvudtaget) betyder det att dina kĂ€nslor styr över ditt rationella tĂ€nkande.

10. Skugga svaren

Om du Àgnar mycket uppmÀrksamhet Ät olika fÀrgnyanser kan det tyda pÄ stress, Ängest och/eller depression.

11. Svar pÄ ytstrukturer

Om du svarade pÄ en blÀckplÀtt med ord som grov, slÀt, hÄrig, skarp osv. kan det tyda pÄ att du Àr i behov av mÀnsklig interaktion och kontakt med andra. Du kan kÀnna dig ensam.

Hur gick det för dig? Kunde du lÀra kÀnna dig sjÀlv bÀttre?

Vi hoppas att du hade mycket roligt. Om du vill lÀra kÀnna dig sjÀlv Ànnu bÀttre bör du definitivt StÀll dig sjÀlv dessa 100 frÄgor. PÄ sÄ sÀtt kan du sÀga att du kÀnner dig sjÀlv bÀttre Àn nÄgon annan.

FAQs

What do Rorschach test answers mean? â€ș

Administrators score the response "W" if the whole inkblot was used to answer the question, "D" if a commonly described part of the blot was used, "Dd" if an uncommonly described or unusual detail was used, or "S" if the white space in the background was used.

What does a score of 2 10 on the Rorschach test mean? â€ș

You have completed the Harrower-Erickson Multiple Choice Rorschach Test. Your score is 2 of 10, meaning you selected 2 answers that are commonly given by individuals with some psychological disturbance.

How do I read my Rorschach test results? â€ș

Adults test subjects score an average of 38% as "W-responses". They are usually in the range of 29% - 46%. The opposite is "D-responses" (D for detail), where the test person interprets only parts of the ink blot. High "W" percentage also indicates creativity, while low "W" percentage indicates depression.

How accurate are Rorschach tests? â€ș

They studied 219 patients and reported a hit rate of 92%, sensitivity of 88%, and a specificity of 94%. These findings taken together confirm the validity of the Rorschach, but also highlight the importance of identifying the scoring system and population when evaluating the validity of the Rorschach.

What does a score of 1 out of 10 on the Rorschach test mean? â€ș

You have completed the Harrower-Erickson Multiple Choice Rorschach Test. Your score is 1 of 10, meaning you selected 1 answers that are commonly given by individuals with some psychological disturbance.

What does it mean if you don't see anything in Rorschach tests? â€ș

Three-quarters of people report that the blots look like humans, meaning that if someone doesn't see at least one human figure, this could indicate an unusual response to social interaction.

What do schizophrenics see in Rorschach? â€ș

In pathognomic signs in Rorschach responses, mutilation, response impotence, confabulation, perplexity, position response, contamination, and self reference was higher among patients with mania while perseveration response was higher in paranoid schizophrenia.

What is Rorschach's mental illness? â€ș

sociopathic personality disorder. Rorschach as an individual who fulfills seven criteria that can be categorized as suffering from Sociopathic Personality Disorder.

What does it mean if a personality test is reliable? â€ș

Reliability refers to the consistency of a measure. 1ï»ż A test is considered reliable if we get the same result repeatedly. For example, if a test is designed to measure a trait (such as introversion), then each time the test is administered to a subject, the results should be approximately the same.

What do Rorschach tests reveal? â€ș

This test was designed to look for patterns of thought disorder in schizophrenia and has evolved to include other areas, like personality, emotional disorders, and intelligence. The Rorschach has been standardized using the Exner system and is effective in measuring depression, psychosis, and anxiety.

How do Rorschach tests work? â€ș

The Rorschach is what psychologists call a projective test. The basic idea of this is that when a person is shown an ambiguous, meaningless image (ie an inkblot) the mind will work hard at imposing meaning on the image. That meaning is generated by the mind.

How many cards are there in Rorschach test? â€ș

There are 10 official inkblots, each printed on separate white cards. Five inkblots are black and gray; two are black, gray, and red; and three are multicolored without any black. During administration, the examiner will sit next to you. This helps them see what you see.

Can personality be determined by the Rorschach test? â€ș

Background: Rorschach test has been considered a well-known and most widely used projective test for the assessment of personality and diagnostic evaluation in various psychiatric disorders.

Are Rorschach tests still used? â€ș

The Rorschach test is used almost exclusively by psychologists. In a survey done in the year 2000, 20% of correctional psychologists used the Rorschach while 80% used the MMPI. Forensic psychologists use the Rorschach 36% of the time. In custody cases, 23% of psychologists use the Rorschach to examine a child.

Are Rorschach tests scientific? â€ș

The psychologist Pieter Drenth has come to describe the test as “pseudoscientific diagnosis,” while for the psychologist and sceptical researcher Benjamin Radford the test “should be relegated to the pile of once-promising but now-discredited psychological tests.”

What do ink blots mean? â€ș

Definition of inkblot

1 : a blot of ink. 2 : any of several cards showing blots of ink for use in psychological testing also : inkblot test.

Why is the Rorschach test controversial? â€ș

Well, here's the problem: The Rorschach blots (not to mention the "answers") are supposed to be kept secret. Many psychologists were outraged, believing that having the information out there would make the test worthless, since test-takers could memorize the answers and "cheat."

How do you say Rorschach? â€ș

How to Pronounce Rorschach - YouTube

Why are many psychologists skeptical of the Rorschach inkblots? â€ș

What is an important criticism of the Rorschach Inkblot Technique? It rarely gives us information we could not easily find in other ways. Dr. Shrink has just developed a new personality test but has not yet administered it to anyone.

Who invented the Rorschach test? â€ș

Hermann Rorschach was a Swiss psychiatrist and psychoanalyst, best known for developing a projective test known as the Rorschach inkblot test, a test designed to reflect unconscious parts of the personality that project into the visual stimuli generated by the inkblots, allowing a psychodiagnosis to be established.

How do I know if I have schizophrenia test? â€ș

There are no laboratory tests to diagnose schizophrenia. Instead, a doctor will perform a physical evaluation, review your medical history, and may use various diagnostic tests, such as a blood test, MRI, or CT scan to rule out any other conditions.

Is a schizophrenic? â€ș

Schizophrenia is a serious mental disorder in which people interpret reality abnormally. Schizophrenia may result in some combination of hallucinations, delusions, and extremely disordered thinking and behavior that impairs daily functioning, and can be disabling. People with schizophrenia require lifelong treatment.

What is the incidence of schizophrenia for someone when both their parents have schizophrenia? â€ș

You're more likely to get schizophrenia if someone in your family has it. If it's a parent, brother, or sister, your chances go up by 10%. If both your parents have it, you have a 40% chance of getting it.

What is Rorschach's power? â€ș

Like most characters in Watchmen, Rorschach has no obvious "superpowers". He merely has his strong will, peak-human physical strength, and finely-honed sense of timing and precision.

Is Rorschach a genius? â€ș

Genius Level Intellect: Rorschach has been described by Nite Owl as "tactically brilliant". He has excelled in religious education, political science and literature in his schooling days. He is also able to string weapons out of anything, like a cooking fat spray can and a match.

How common is paranoid personality disorder? â€ș

How common is paranoid personality disorder? Paranoid personality disorder is relatively rare. Researchers estimate that it affects 0.5% to 4.5% of the general U.S. population.

Can a personality test be wrong? â€ș

Although personality tests are not absolutely accurate, they are great tools to improve hiring decisions and ensure that the right people are hired into the right roles. The insights they provide can help better understand yourself and others- leading to a more efficient and productive work environment.

What does it mean if you have a score of 50% in any category of the 16 personalities test? â€ș

The midpoint between the two opposing traits in the pair is 50%. The percentage values show your position on all five scales – the higher the percentage, the stronger you likely express the trait on the side of the high percentage. The closer the score is to 50%, the weaker the trait.

How do you ensure a test is valid? â€ș

Tips for Creating Valid Tests
 1. Make sure your test matches your learning objective. ...
 2. Match the difficulty of the test with the difficulty of the real-world task. ...
 3. Ask real-world experts (so-called subject matter experts) for their input in creating the test to match real-world expectations and experiences.
18 May 2020

What do schizophrenics see in Rorschach? â€ș

In pathognomic signs in Rorschach responses, mutilation, response impotence, confabulation, perplexity, position response, contamination, and self reference was higher among patients with mania while perseveration response was higher in paranoid schizophrenia.

What are the major features do clinicians use to interpret Rorschach response? â€ș

In addition to formal scores, Rorschach interpretation is also based on behaviors expressed during the testing, patterns of scores across responses, unique or consistent themes in the responses, and unique or idiosyncratic perceptions.

What do ink blots mean? â€ș

Definition of inkblot

1 : a blot of ink. 2 : any of several cards showing blots of ink for use in psychological testing also : inkblot test.

What is Rorschach's mental illness? â€ș

sociopathic personality disorder. Rorschach as an individual who fulfills seven criteria that can be categorized as suffering from Sociopathic Personality Disorder.

How do I know if I have schizophrenia test? â€ș

There are no laboratory tests to diagnose schizophrenia. Instead, a doctor will perform a physical evaluation, review your medical history, and may use various diagnostic tests, such as a blood test, MRI, or CT scan to rule out any other conditions.

How do Rorschach tests work? â€ș

The Rorschach is what psychologists call a projective test. The basic idea of this is that when a person is shown an ambiguous, meaningless image (ie an inkblot) the mind will work hard at imposing meaning on the image. That meaning is generated by the mind.

Is a schizophrenic? â€ș

Schizophrenia is a serious mental disorder in which people interpret reality abnormally. Schizophrenia may result in some combination of hallucinations, delusions, and extremely disordered thinking and behavior that impairs daily functioning, and can be disabling. People with schizophrenia require lifelong treatment.

How does the Rorschach assess personality? â€ș

Rorschach Test A widely used projective test, developed by Hermann Rorschach (1884–1922) and influenced by psychoanalytic thinking, especially the idea of free association. The test explores personality by examining the subject's responses to relatively unstructured stimuli: ten symmetrical ink-blots.

What does it mean if a personality test is reliable? â€ș

Reliability refers to the consistency of a measure. 1ï»ż A test is considered reliable if we get the same result repeatedly. For example, if a test is designed to measure a trait (such as introversion), then each time the test is administered to a subject, the results should be approximately the same.

Where can Rorschach test be used? â€ș

The test can be used to assess the efficacy of therapy

It was found that the subject showed significant changes on the Rorschach after a period of one year. The test, therefore, can be used by therapists as a feedback tool to determine whether, or how much progress their client is making.

What does the 16 personalities test best reveal? â€ș

The 16 Personality Test is a way to process information about each candidate. Their decision-making process, strengths, weaknesses, and other details will all be uncovered. This test will not only help you understand a candidate better but make you a better interviewer too.

Is Rorschach test still used? â€ș

Yes, though there is some debate over how useful the tests can be. Many psychologists use Rorschach inkblots to gauge personality and measure emotional stability. They're often used as character evidence in civil court proceedings and parole hearings and as a way of diagnosing mental illness in a clinical setting.

What's the main purpose of a personality test? â€ș

Personality tests are designed to systematically elicit information about a person's motivations, preferences, interests, emotional make-up, and style of interacting with people and situations.

What is Rorschach's power? â€ș

Like most characters in Watchmen, Rorschach has no obvious "superpowers". He merely has his strong will, peak-human physical strength, and finely-honed sense of timing and precision.

Is Rorschach a genius? â€ș

Genius Level Intellect: Rorschach has been described by Nite Owl as "tactically brilliant". He has excelled in religious education, political science and literature in his schooling days. He is also able to string weapons out of anything, like a cooking fat spray can and a match.

Why is the Rorschach test controversial? â€ș

Well, here's the problem: The Rorschach blots (not to mention the "answers") are supposed to be kept secret. Many psychologists were outraged, believing that having the information out there would make the test worthless, since test-takers could memorize the answers and "cheat."

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 01/24/2023

Views: 6060

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.